Waar komt de naam vandaan?

We komen het allemaal wel eens tegen in ons leven: het moment waarop er alleen nog deuren dicht lijken te gaan. Het moment waarop je de sleutel van de volgende deur even niet kunt vinden. 'Waar een deur gesloten wordt, gaat er altijd een ander open.' Maar soms openen die deuren zich niet vanzelf. Soms lijkt het nodig om eerst op zoek te moeten naar de juiste sleutel. Misschien omdat je op dat moment helemaal geen sleutelbos in je bezit hebt. Misschien omdat je juist een enorme sleutelbos hebt, maar geen idee hebt welke sleutel je moet gebruiken. Of misschien worden er wel deuren voor je opengehouden, maar wil je daar eigenlijk niet naar binnen...

Waar een wil is, is een weg en anders wel een paadje. Is er dan geen hoge poort, dan toch wel een gaatje? Kruip erdoor, bereik je doel, laat je niet blokkeren. Waar een wil is, is een weg. Het leven zal 't je leren. - dit versje schreef een juf van mij vroeger in mijn poëzie-album en bleef me altijd bij.

DOOR Kindercoaching

 • DOOR, het Engelse woord voor 'deur'. Om samen te ontdekken welke deuren er mogen worden geopend. 
 • DOOR, omdat je na de coaching door kunt met de volgende stap in je leven.
 • DOOR als afkorting:
  Dromen:
  omdat het je helpt te bedenken waar je graag wil zijn. Denkend aan je wensen en hoe je leven eruit zal zien zonder het probleem dat je hebt, zal je helpen daar te komen.

  Ontdekken: omdat je door ontdekkingen weet hoe het ervoor staat, wat je kan, wat je wil en waar je naar toe zou willen. Ontdekkingen brengen nieuwe mogelijkheden.
  Omarmen: omdat je, door te omarmen wat er is, verder kunt. Omarmen zal je helpen de volgende deur te openen.
  Reizen: door op reis te gaan, kom je op plekken waar je eerder niet geweest bent. Door op reis te gaan, leer je dingen die je eerder niet wist of kon.
 • Waar kinderen en jongeren hun problemen proberen af te sluiten of te omarmen en op zoek gaan naar de sleutel van de deur naar nieuwe mogelijkheden.
 • Waar kinderen en jongeren op zoek gaan naar hun kwaliteiten en talenten en die leren gebruiken om in hun kracht te gaan staan.
 • Waar kinderen en jongeren op verschillende manieren de sleutel naar zichzelf zullen vinden.

  Bij DOOR Kindercoaching zullen we op zoek gaan naar de sleutel voor de volgende open deur in je leven. Ook kunnen we op zoek gaan naar manieren om deuren, waarvan je de sleutel eigenlijk al bezit, makkelijker te openen.