Individuele coaching

Hoe fijn zou het zijn als er zonder oordeel naar je geluisterd wordt? Hoe zou het voelen om je verhaal te kunnen vertellen, zonder een mening of ongevraagd advies als reactie? Wat zou het voor je betekenen als je alle ruimte krijgt om te zijn wie je bent, om te voelen wat je voelt, om te leren wat je mag leren? Hoe zou het zijn om stappen te zetten in jouw levenslessen, in vertrouwen en veiligheid?

Een individueel coachtraject zou jou kunnen helpen op het moment dat je het zelf even niet meer weet. Het kan je weer op weg helpen op de momenten dat je je onzeker voelt. Voel je al lange tijd geen vertrouwen (meer) in jezelf en verstop je je het liefst?
Vergelijk je jezelf met anderen en heb je het gevoel dat je minder waard bent dan zij?
Heb je geen idee van jouw talent, van dat wat jij goed kan en wat jou maakt tot wie je bent? Loop je vast in keuzes die je te maken hebt of weet je eigenlijk niet goed meer wat je wilt? Voel je je al lange tijd somber, verdrietig, gefrustreerd, teleurgesteld en verlang je naar een gevoel van vreugde, geluk en blijdschap? Of heb je het gevoel dat je vastloopt?

Op de momenten waar
 jouw hoofd de regie heeft gekregen in je leven, kan het zo zijn dat je niet meer kunt voelen wat jouw hartsverlangen is. Of misschien weet je diep van binnen juist heel goed waar je naar verlangt, maar vertelt jouw hoofd je dat je het niet kan, dat het niet gaat lukken, dat je niet goed genoeg bent.
 
Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom een coach kan worden ingeschakeld. Een coach is geen tovenaar die oplossingen wegtovert, maar een coachingsproces kan wel magisch aanvoelen. Een coach helpt je vanaf de zijlijn te zoeken naar nieuwe mogelijkheden, naar je talent en je kracht. Een coach stelt je de juiste vragen. Ze luistert en erkent. Ze is er om samen met jou op zoek te gaan naar oplossingen. Die oplossingen bezit jij al, alleen soms weet je dat even niet (meer).

Ik vind het belangrijk dat je uiteindelijk zelf de sleutel vindt naar de deur van jouw geluk. Samen gaan we op zoek naar alle in- en uitgangen; naar poorten, kieren, gaatjes, kruipgangetjes, openingen en naar alle bijbehorende sloten, sleutels, deurklinken en deurbellen. Jij bepaalt welke deur er geopend wordt. Ik wandel met je mee om alle mogelijkheden te verkennen.

 

Zullen we focussen
Op wat we goed vinden gaan
Op de positieve puntjes
Van onze dag en ons bestaan
Kijken naar waar we trots op zijn
Naar wat we hebben bereikt
Naar wie er voor ons is
Naar wie, wat ons verrijkt
De wereld wordt wat mooier, heus
Als iedereen zo kijkt