De Sterrenreis

De ‘Sterrenreis’ is gebaseerd op het boek ‘de Sterrenplukmachine’. Onderweg leren de kinderen veel over zichzelf en ontdekken ze wat hun dromen en wensen zijn. Ik wijs af en toe de weg, nodig uit om eigen keuzes te maken en hierop te vertrouwen, ga met de kinderen naar buiten en ontdek wat de talenten van de kinderen zijn. Ook krijgen de kinderen onder andere ‘sterrenkunde-les’, bespreken we de sterrenbeelden, leren ze van alles over de vier elementen, zijn we veel buiten, ontdekken we de kracht van edelstenen en luisteren we naar wat muziek en natuur je kan vertellen en verduidelijken, om uiteindelijk jezelf te vinden, zodat je kan en mag stralen als een ster! Het is mijn wens dat kinderen na deze reis thuis terugkeren met meer zelfvertrouwen en dat zij zichzelf wat beter hebben mogen leren kennen. De Sterrenreis is bedoeld voor kinderen van 8 t/m 12 jaar en wordt gehouden in de laatste week van de zomervakantie.

Inhoud van de Sterrenreis
Je gaat in een veilige, kleine groep (maximaal 6 kinderen) op Sterrenreis.
Elk moment is anders. We komen vier keer samen. Op woensdag zijn we wat langer bij elkaar en lunchen we, als het weer het toelaat, op een mooi plekje in de natuur. We gaan dromen, durven, doen, denken, creëren, praten, lachen, oefenen en 'zijn'. Zijn wie je wil zijn, zijn wie je bent. We ontmoeten elkaar, als het weer dit toelaat, op verschillende buitenplekken (het strand, de duinen, het bos of een park). Uiteraard wordt er op tijd bekend gemaakt op welke plek we elkaar zullen zien. Bij slecht weer halen we natuur naar binnen en ontmoeten we elkaar op Rottumeroog 18 (Floriande, Hoofddorp).

Ouderavond
Vooraf is er een informatieavond, waar ik de ouders een beetje mee op reis neem. De ouders krijgen dan uitleg en mogen zichzelf, net als hun kinderen, ook verwonderen. Ze maken mooie, persoonlijke opdrachten voor henzelf en hun kind, leren elkaar kennen en mogen op deze manier ontdekken wie de reisgenootjes van hun kinderen worden.

Aan het einde van de Sterrenreis (het laatste uur van de vierde bijeenkomst) worden ouders uitgenodigd de Sterrenreis met hun kinderen af te sluiten. 
Deze afsluiting wordt aangepast zolang de corona-maatregelen dit van ons vragen.

Benodigdheden
Bij de ‘Sterrenreis’ hoort het boek
‘De Sterrenplukmachine’. Dit boek krijgen de kinderen bij aanvang van 'de Sterrenreis’ en hieruit mogen ouders en kinderen samen lezen en over in gesprek gaan. Tijdens de ‘Sterrenreis’ werken de kinderen in hun ‘Sterren-werkboek’ aan mooie opdrachten die ze soms alleen of soms samen met hun ouders maken. In dit werkboek kunnen de kinderen ook alles wat ze onderweg beleven, zien, maken, leren en belangrijk vinden, beschrijven,

Ouderavond
Maandag 9 augustus
19.30 - 21.00 uur
Sterrenreis
Maandag 16 augustus 
9.30 - 12.30 uur
Dinsdag 17 augustus 
9.30 - 12.30 uur
Woensdag 18 augustus 
9.30 - 14.30 uur
Donderdag 19 augustus 
9.30 - 12.30 uur

De Sterrenplukmachine - het boek
De Sterrenplukmachine is een sprookje, geschreven door Gerdien Jansen, waarin universele thema’s zoals de kracht van het verschil, je dromen waarmaken (dromen, durven doen) tot leven komen. Dit sprookje is een beleving in woord, beeld en geluid.

In het boek komt het verhaal tot leven door sferische illustraties.

Het verhaal wordt verrijkt met filosofische vragen om zo de thema’s en de personages nog meer te beleven. Bijvoorbeeld: ‘Als je iemand voor het eerst ziet, wat weet je dan over deze persoon?’ Kinderen ontdekken op wie zij het meest lijken: de professor, de houtsmid, de reiziger of de fee.

 

Het verhaal
In het verhaal (met een diepere laag) dwaalt de reiziger door het Slingerbos, op zoek naar antwoorden. Geholpen en gestuurd door een geheimzinnige kauw, ontmoet hij onderweg de professor, de houtsmid en de fee. Samen versterken ze elkaar en bouwen ze de Sterrenplukmachine. Zal het hen lukken het geheim van de stervende ster te ontrafelen? Of is er misschien een groter geheim?

Investering
Iedereen ontvangt een Sterrenreispakket. Dit pakket omvat het boek ‘de Sterrenplukmachine’, het benodigde werkboek en alle materialen. Naast het Sterrenreispakket van €50,- betaal je nog voor je deelname aan het programma. Dat bedrag is €175, en dat maakt dat de totale Sterrenreis €225,- kost.
Bij inschrijving dient er een aanbetaling van €50,- te worden voldaan. Het pakket zal bij aanvang van de Sterrenreis worden uitgereikt. Voor het resterende bedrag ontvang je later per e-mail een factuur.